Forside
Borgerforening
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Bestyrelsen
Købmanden i Alken 2018
Købmanden i Alken 2017
Købmanden i Alken 2016
Købmanden i Alken 2015
Købmanden i Alken 2014
Købmanden i Alken 2013
Købmanden i Alken 2012
Købmanden i Alken 2010-11
Købmanden i Alken 2004-10
Hertha brød priser
2014 Oktober Kontrolrapport
2020 Aarshjul
Bæredygtighedsgruppen
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Alken Have
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelters i Alken
 

 

 
 

Købmanden i Alken 2018
 
22. dec. 2018 * Forjul uden gardiner. Sidste åbningsdag før jul fejrede en række trofaste kunder med gløgg og varme fra masseovnen, at Købmanden i Alken har juleferie til 3. juledag. Der blev også byttet skrøner fra gamle dage i landsbyen. En af fortællerne kunne huske, at hun de første måneder kun så vinduer med gardiner. Det ændrede sig lidt efter lidt, og i dag kan vi se ind ad alle vinduer. Tiderne ændrer sig. Det morede vi os over og besluttede at tage dette foto af forsamlingen set fra gaden, uden gardiner. (Foto: Peter Abildgaard)

Og vi der stod bag disken kan oplyse, at for en lørdag havde vi noget, der måske er rekordomsætning. I hvert fald var der solgt for godt 5000 kr., da kassen blev gjort op. Plus rigtig mange Osuma kasser blev tømt. Tak til alle der kom. Hilsen Anne Grete Viborg og Jytte Elleby.


4. dec. 2018 * Novembers Osuma-omsætning i Købmanden i Alken løb op i 69.905 kr. 200 er nu med i Alken-ordningen, hvor man bl.a. slipper for kørselsgebyret. Følg den månedlige Osuma-omsætning, der kaster 7 pct. af sig til købmandens drift.
29. nov. 2018 * Købmanden i LOKAL-LIV. Købmanden i Alken optræder torsdag i det store oplag i Politiken, som siden 1884 har kaldt sig 'Organ for den højeste oplysning'. Vi er i fint selskab, hvad? Sammenhængen er, at vores eget ugeblad fra Skanderborg nu er en del af Politiken-JP bladkoncernen. Så ugebladets fine artikel fra forleden har fundet interesse for Politikens nye magasin, LOKAL-LIV. I artiklen optræder Pernille Benzon, Hans Hornbek, Knud Abildtrup, Erik Feifer m.fl. - foruden at Julie Abildgaard forklarer, hvordan Osuma-tingen virker. Hendes søn, Charlie oplyser med glæde, at man også kan købe is hos købmanden. BONUS: Bemeldte avis indlemmes nu i udklipsmappen på købmandens bladhylde, skriver Peter Abildgaard.
25. nov. 2018 * Jan Mikael gentager Sokratisk salon lørdag 8. december kl. 11-12 i Købmanden i Alken. Det drejer sig om at stille spørgsmål og perspektivere ud fra egen virkelighed. Tilmelding forinden til Jan Mikael Granner, jm@granner.dk
24. nov. 2018 * Sangtime hos købmanden nu en fredags-tradition. Første fredag i måneden er der sang og musik i cafehjørnet i Købmanden i Alken. Næste gang er fredag 7. december. Alle er velkomne - med og uden instrument. (Foto fra første sangtime: Estrid Bek)
20. nov. 2018 * Juletræet skal tændes. Fredag 30. november inviterer ABAF, Købmanden i Alken og Børnebaren til juletræstænding ved Købmanden i Alken. 16.00: Købmanden åbner. ABAF giver gløgg og varm saft, købmanden byder på en julesmåkage eller en klementin. Der vil være lidt julemusik. 17.00: Børnebaren serverer risengrød til alle, så længe lager haves, til den nette sum af 10 kr, Køb din nisseøl ved købmanden. 18.00: Vi tæller ned og tænder juletræet. Vi danser om træet og synger julen ind. Vi håber at se mange glade nisser til julehygge! (Foto fra 2016: Peter Abildgard)
13. nov. 2018 * Juleænder. Der er nu mulighed for at bestille sin økologiske juleand fra Gothenborg i Købmanden i Alken, skriver Vibeke Sandberg. Ænderne vejer ca. 3 kg og prisen er 155 kr./kg. Bestillingen er bindende og skrives på listen i butikken. Fristen for bestilling er mandag 26. november og ænderne afhentes fredag 30. november efter kl. 17.
 
13. nov. 2018 * Søndags-rengøring.søndag 18. november kl. 10-12 er der kvartals-rengøring i Købmanden i Alken, skriver Estrid Bek fra bestyrelsen. Jo flere, jo mere, jo bedre.
7. nov. 2018 * Ugebladet på besøg i butikken. I anledning af femårsfødselsdagen i Købmanden i Alken bragte Ugebladet Skanderborg en helside med fotos fra en åbningsdag - se den på side 16 her.
6. nov. 2018 * Højeste måneds-omsætning i år. I Købmanden i Alken løb Osuma-omsætningen i oktober op i 72.025 kr. - højeste månedlige omsætning i 2018. 200 er nu med i Alken-ordningen, hvor man bl.a. slipper for kørselsgebyret. Følg den månedlige Osuma-omsætning, der kaster 7 pct. af sig til købmandens drift.
22. okt. 2018 * Vi holder sangtime hos købmandenfredag 2. november kl.16.30. Efter den dejlige sangtime den 5. oktober var der snak om at gøre det til en tradition med en sangtime første fredag i måneden, så den tradition starter vi. Vi spiller hvad vi kan. Alle er velkommen små og store. Folk der kan spille et instrument må rigtig gerne komme - så laver vi et lille band. Martin Elleby og Kresten Warming. (Foto fra første sangtime: Estrid Bek)

5. okt. 2018 * Kresten Warming og Martin Elleby spillede Kim Larsen og en flok sangglade mindedes en produktiv sangskriver i cafehjørnet i Købmanden i Alken. (Foto: Estrid Bek)
2. okt. 2018 * Også om fem år. TV Østjylland, der også for fem år siden var flittige besøgende i Alken, viste mandag et indslag i anledning af femårsdagen i Købmanden i Alken. Hør bl.a. Mogens Andersen og Ida Gundersen udtale sig.
1. okt. 2018 * Sangtime til ære for Kim Larsen. Vi holder sangtime hos Købmanden i Alken fredag kl. 16.30 i en times tid. Der vil blive spillet, hvad vi lige kan, dog med et flertal af Kim Larsen-sange til ære for ham. Kom og syng med! Det blir sjovt.
Mvh Martin Elleby og Kresten Warming

1. okt. 2018 * September-omsætningen. I Købmanden i Alken løb Osuma-omsætningen i september op i 67.213 kr., og 201 er nu med i Alken-ordningen, hvor man bl.a. slipper for kørselsgebyret. Følg den månedlige Osuma-omsætning, der kaster 7 pct. af sig til købmandens drift.
23. sep. 2018 * Købmandens nye ladcykel er skænket af Kvickly Ry og Osuma og skal bruges til at låne ud til folk, der vil køre varer hjem til sig selv eller for andre. Om søndagen kan den bruges af folk privat - for 50 kr. om dagen. Pengene går til vedligehold. (Foto: Pernille Benzon)
23. sep. 2018 * Henriks 32 fotos fra fødselsdagen. Henrik Bjerg luskede rundt i krogene og skød 32 situationer fra femårsdagen. Her ses Helene Hennings, Benjamin Hoff Skovgaard og Peter Gregersen. Se en masse spisende, snakkende, lyttende, syngende og cyklende kunder, leverandører og frivillige på Alkens Flickr-univers. (Foto: Henrik Bjerg)
21. sep. 2018 * Det kører for købmanden - efter fem år. At det kører for købmanden fremgår nu af butikkens nye el-ladcykel, der blev prøvekørt under femårs-fødselsdagen. Lækre lagkager udløste præmier til Søs Nielsen og Pernille Benzon, og indkøb for 500 kr. blev - blandt spørgeskema-besvarelserne - vundet af Margit Szlavik, der sammen med Kaj Pedersen bidrog til den gode dag med en sang. Morten Brauner, Jørgen-Ulrich Raunskov og Henning Ladefoged Jeppesen gav den jazzede baggrund. (Foto: Peter Abildgaard)
14. sep. 2018 * Lav brænde til købmanden. I foråret bjærgede brændegruppen en del brænde fra Knud Erik Jørgensens skov. Købmandens masseovn skal have glæde af det. Træet ligger i meter-stykker på fællespladsen. Søndag 14. oktober fra kl 11 saver jeg træet op på fællespladsen, men mangler hjælp til kløvning og stabling i skuret. Har du lyst til at være med til det og/eller bage en kage eller levere lidt kaffe/the og måske lidt most? Så mød glad op på fællespladsen. Så ser vi, hvor langt vi når. Vi har en brændekløver til rådighed samt de flækøkser folk medbringer.

Vel mødt, kh Jan Günther Hansen, Alkenvej 67 (Mobil 25970039)
 

12. sep. 2018 * Besvar købmands-spørgsmål og vind gavekort på 500 kr. Print spørgeskema ud herfra, aflever inden fredag 21. september og vær med i lodtrækningen.
9. sep. 2018 * Budcykel, varme, folder og femårs fødselsdag. Osuma har bevilget en budcykel til Købmanden i Alken, og også finansiering af en husstandsomdelt folder i forbindelse med fem-års fødselsdagen fredag 21. september kl. 16-19. forlyder det efter købmandsmødet søndag. Vi hører nok nærmere om fødselsdagen, og vil man give en hånd, kan man henvende sig til bestyrelsen. Og så har den kommunale Skøn Pulje bevilget 10.000 kr til opvarmning af baglokalet. (Foto: Ingvar Kristiansen)
3. sep. 2018 * August-omsætningen. I Købmanden i Alken løb Osuma-omsætningen i august op i 64.361 kr., og 199 er nu med i Alken-ordningen, hvor man bl.a. slipper for kørselsgebyret. Følg den månedlige Osuma-omsætning, der kaster 7 pct. af sig til købmandens drift.
29. aug. 2018 * Så er der købmandsmøde søndag 9. september kl. 10 -12, skriver Estrid Bek fra bestyrelsen. Og velkommen til nye købmænd, makkere og indkøbere :)

28. aug. 2018 * Ny smiley-rapport til købmanden. Købmanden i Alken har haft besøg af fødevaremyndighederne, og det resulterede igen i en rapport med en glad smiley. Der var styr på rutinerne, bl.a. varestandarderne, hygiejnen og egenkontrollen. Blot en bagatel med nogle mærker på frugtposer - men ellers som det skulle være. Rapporten kan læses i butikken og her på nettet.
6. aug. 2018 * Juli-omsætningen. I Købmanden i Alken løb Osuma-omsætningen i juli op i 47.410 kr., og 207 er nu med i Alken-ordningen, hvor man bl.a. slipper for kørselsgebyret. Følg den månedlige Osuma-omsætning, der kaster 7 pct. af sig til købmandens drift.
1. aug. 2018 * Te og sæbe fra Wendy. Hos Købmanden i Alken er det muligt at købe NADA te. En velsmagende urtete, hvor urterne i teen har en gavnlig virkning på krop og sind. Den virker beroligende og kan medvirke til at sænke stress-reaktioner i kroppen. Drik så meget du vil hver dag. Og også sæbenødder, et naturligt vaskemiddel bestående af sæbenødder fra sæbetræet. Man bruger tre-fem nødder, som lægges i en lærredspose, der følger med posen med nødderne - ind i vaskemaskinen med dem sammen med vasketøjet - og dejlig rent vellugtende vasketøj får man - og ingen kunstige sæbestoffer skal nedbrydes. Begge produkter importeres af Wendy & Co, skriver Hanne Ravn, der varmt anbefaler begge produkter. Firmaet med domicil på den anden side af Mossø ejes af tidligere Alken-borger Wendy Norris.

3. juli 2018 * Juni-omsætningen. I Købmanden i Alken løb Osuma-omsætningen i juni op i 69.039 kr., og 206 er nu med i Alken-ordningen, hvor man bl.a. slipper for kørselsgebyret. Følg den månedlige Osuma-omsætning, der kaster 7 pct. af sig til købmandens drift.
2. juli 2018 * Så er det tid til en gangs kvartalsrengøring i Købmanden i Alken, - nemlig søndag 8. juli kl. 10 -12 i købmandsbutikken. Måske mange er taget på ferie, - men vi når det vi når, og det vi når er godt, skriver Estrid Bek.

18. juni 2018 * Inspiration fra og til Feldballe. Feldballe på Djursland, som blev årets landsby i 2016, har ønske om at komme på inspirationstur her til vores område. Vi er derfor i gang med at planlægge en dag, lørdag 15. september kl. ca. 10-16, hvor en busfuld folk fra Feldballe og omkringliggende landsbyer kommer her til en dag med foredrag om landsbyudvikling, fælles frokost og snak i grupper om relevante emner som Købmand, Mejeri, skole, børnehus, Dover GF, rollespilsforening, aktiviteter i borgerforeningerne og Liv i Landsbyerne, alken.dk og hvad der ellers er af tiltag i vores lokalområde, skriver Gitte Trenckner. Alle vil være velkomne til denne dag. Feldballe er en aktiv landsby med friskole og - børneinstitution, indeholder bl.a. økolandsbyen Friland med vegetarrestaurenten Moment, der dyrker egne grøntsager. De har også oprettet en skaterbane. Selvom det er dem, der gerne vil inspireres af os, tænker vi, at det nok også vil gå den anden vej, at vi kan blive inspireret af dem. Måske vi på et senere tidspunkt kan besøge dem? Der vil senere komme en invitation med program. Hvis I har ideer til dagen/ gerne vil være med i planlægningen, henvend jer til Gitte Trenckner 21 25 21 06 / gitte.trenckner@gmail.com
 
10. juni 2018 * Syng sammen. Det blev en varm og musikalsk fredag eftermiddag, da spillemændene Lene Bay og Jacob Hogrebe på købmandstorvet genopfandt en række klassiske syng-med-sange lige fra den gamle gartner til ’Med hænderne siger vi klap-klap’. Så var der både til bedstefar og børnebørnene. Her går Lene Bay i en tæt duet med Ingo Pohle, en stjernestund. (Foto: Peter Abildgaard)
4. juni 2018 * Maj-omsætningen. I Købmanden i Alken løb Osuma-omsætningen i maj op i 63.800 kr., og 217 er nu med i Alken-ordningen, hvor man bl.a. slipper for kørselsgebyret. Følg den månedlige Osuma-omsætning, der kaster 7 pct. af sig til købmandens drift.
13. maj 2018 * Fra Knud Eriks skov til varme i mejeri og butik. En flok på otte varme-aktivister samlede, slæbte, kørte og stakkede forleden brænde fra Knud Erik Jørgensens skovstykke til fælles brug i den kolde tid. Vi fik flyttet ca. 2/3 eller mere, af det brænde, som lå på Knud Eriks eng, op til fællepladsen. Det var et dejligt solskinsvejr, rigtigt godt at arbejde i. Vi havde lånt traktorer af de søde folk på præstegården i Svejstrup og af Vagn Stensig i Boes. Tak for det! Nu mangler der bare resten! Så I hører nærmere, skriver Tara Djernis. Eric Ballowitz ved vognen og Knud Erik med hænderne i siden. (Foto: Gitte Trenckner)
30. apr. 2018 * Husk brændedag på lørdag 5. maj fra kl. 9.30. Vi har lånt to traktorer, men mangler chauffører til at køre brændet fra engen til Fællespladsen og hænder til at læsse, skære op, kløve. Vi serverer lidt forfriskninger. Vel mødt, skriver Gitte Trenckner.
20. apr. 2018 * Brændedag lørdag 5. maj fra kl. 9.30. Købmandens og Mejeriets brændestabler skrumper ind, så der er brug for mere brænde. Thomas Holm har fældet en del træer på engen bag Knud Erik Jørgensens gård. De skal saves op og transporteres til Fællespladsen, hvor de skal deles yderligere og kløves og stables. Alle, der har tid og lyst er velkomne, også selvom det bare er for en time eller to. Jo flere vi er, jo før bliver vi færdige. Medbring gerne sav, motorsav eller kløver, hvis du har. Vi starter kl. 9.30 på engen: tag markvejen lige efter indkørslen til første gård på venstre hånd på vej fra Alken mod Svejstrup, gå til højre nede ved jernbanen. Så er det lige på den anden side af ellesumpen. Eller kom ned på Fællespladsen lidt senere, når første læs er læsset af. Hilsen Brændegruppen.

15. apr. 2018 * Makkere søges til Købmanden i Alken, oplyser Estrid Bek. En 'købmand' har ansvaret bag disken, men der er brug for en hjælpende hånd, så der altid er to i butikken. Også få vagter er velkomne - og det er en god måde at lære mange at kende på. Kontakt Anne Grete Viborg, Bodil Hvelplund eller Estrid.
14. apr. 2018 * Leg under indkøbstur. Til de yngste kan Købmanden i Alken nu tilbyde bedre legemuligheder udenfor. Anne Grete og Kurt Viborg har skaffet sandkassen, og her tager Liva og Jonas Dalmose den i brug. (Foto: Knud Abildtrup)
8. apr. 2018 * Kvartalsrengøring i Købmanden i Alken bliver søndag 22. april fra kl. 10, skriver Estrid Bek fra købmandsbestyrelsen.
8. apr. 2018 * Marts-omsætning voksede godt. I Købmanden i Alken løb Osuma-omsætningen i marts op i 69.407 kr., og 216 er nu med i Alken-ordningen, hvor man bl.a. slipper for kørselsgebyret. Følg den månedlige Osuma-omsætning, der kaster 7 pct. af sig til købmandens drift.
4. apr. 2018 * Fæld og slæb træ lørdag. Hermed en invitation til at være med på lørdag 7. april fra kl 9.30 til at hjælpe med at fælde træ og slæbe træ sammen med Thomas Holm i Knud Erik Jørgensens skov. Træ til Købmand og Mejeri. Skal fra skoven til fællespladsen/ legepladsen. Hvis nogen har traktor med vogn og sav, må det gerne medbringes. Hvis du vil være med, må du gerne kontakte tlf 30297495, så jeg kan forklare hvordan man finder vej til skoven. Jeg kan desværre ikke selv være med men fin vejrudsigt. Kh Jytte Elleby.
 

26. mar. 2018 * Gratis påskekaffe i købmandscafeeen. Vi ønsker alle god påske med gratis påskekaffe og -the påskelørdag kl. 10-16, skriver Søs Nielsen fra Købmanden i Alken. (Foto: Søs Nielsen)
20. mar. 2018 * Formalitet på få minutter. Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i foreningen Købmanden i Alken onsdag 4. april 2018 kl. 18 i butikkens lokaler. Den ekstraordinære generalforsamling har alene til formål at godkende regnskabet for kalenderåret 2017. Alle er velkomne, men selve mødet er en formalitet på få minutter. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent. 3. Godkendelse af regnskab for 2017. 4. Eventuelt.
Med venlig hilsen bestyrelsen for Købmanden i Alken.

17. mar. 2018 * Købmandsbutikken i Hylke får Osuma-aftale som i Alken. Købmanden i Hylke fik i 2017 en hjertestyrkning med både kapital og frivillig indsats fra lokale beboere, og nu har de fået en Osuma-ordning ligesom Købmanden i Alken. Se Lokalavisen. Ligesom i Alken går 7 pct. af alle indkøb bestilt via Osuma til driften af butikken. Den ordning er værd at bakke op om: Kickback-beløbet fra Osuma-indkøb i Alken er fra 2016 til 2017 gået fra 58.110 til 48.322 kr. og er afgørende for butikkens økonomi.
9. mar. 2018 * Fortsat flad struktur i købmands-bestyrelsen. Bestyrelsen i Købmanden i Alken har haft første møde i den funktion og har bl.a. valgt Estrid Bek som formand, overvejet bankskifte, indført fire årlige rengøringsdage, og iøvrigt ønsket at bibeholde den flade struktur og beslutningsproces. Se referatet. Find fremover bestyrelsens mødereferater i menuen til venstre: Købmanden i Alken > Bestyrelsen > Referater.
7. mar. 2018 * Nu fem i bestyrelsen. Styregruppen i Købmanden i Alken har nu fået status af at være en bestyrelse og er blevet udvidet til fem, blev det vedtaget på generalforsamlingen på skolen. Gitte Trenckner er nyt medlem, og Søren Slebo er suppleant. Se hele bestyrelsen her.
5. mar. 2018 * Februar-omsætning på 47.607 kroner. I Købmanden i Alken løb Osuma-omsætningen i februar op i 47.607 kr., og 214 er nu med i Alken-ordningen, hvor man bl.a. slipper for kørselsgebyret. Følg den månedlige Osuma-omsætning, der kaster 7 pct. af sig til købmandens drift.
25. feb. 2018 * 40 mennesker fra hele lokalområdet var på Bjedstrup Skole i dag til to generalforsamlinger. Den ene i Liv i Landsbyen, der ændrede navn til Købmanden i Alken, hvor den hidtidige styregruppe blev til en valgt bestyrelse. Den anden stiftede Liv i Landsbyerne og fik en bestyrelse på ni. Mere om det hele senere.
7. feb. 2018 * Januar-omsætning på 55.317 kroner. I Købmanden i Alken løb Osuma-omsætningen i januar op i 55.317 kr., og 213 er nu med i Alken-ordningen, hvor man bl.a. slipper for kørselsgebyret. Følg den månedlige Osuma-omsætning, der kaster 7 pct. af sig til købmandens drift.
3. feb. 2018 * Liv i Landsbyen bliver til Købmanden i Alken og Liv i Landsbyerne stiftes. Det foreslår bestyrelsen i Liv i Landsbyen og styregruppen for Købmanden i Alken søndag 25. februar, hvor du er inviteret til Liv i Landsbyens årlige generalforsamling og stiftende generalforsamling i Liv i Landsbyerne kl. 10-13 på Bjedstrup Skole.
Læs mere om baggrunden for den nye opdeling og forslag til nye vedtægter for de to foreninger på Liv i Landsbyen.
1. feb. 2018 * Sidste strikkecafé. Da der ikke har været den store tilslutning siden sommerferien, har jeg bestemt at lukke ned for strikkecafeen, skriver Mette Yde om den række af lørdags-strikkerier, der har været i cafehjørnet i Købmanden i Alken siden oktober 2013. Men først skal der strikkes en sidste gang lørdag 3. februar kl. 13.30-16.
28. jan. 2018 * Mere hyldeplads i butikken. Ved rengøringsdagen søndag blev der udover rengøring i butik og baglokale også tid til en hyldeudvidelse. (Foto: Helle Petersen)
9. jan. 2018 * Lørdags-fristen er nu klokken 9. Osuma har rykket fristen for bestiling til levering samme dag til kl. 9 om lørdagen, oplyser Kirsten Skau. Så:
Bestil
før kl. 10 mandag til fredag og før kl. 9 lørdag, så kan varerne hentes i åbningstiden - og lørdag leveres de på et tidspunkt mellem kl. 12 og 16.
7,5 pct. af varekøbet går til købmanden. Osuma-varer via Købmanden i Alken online her.

7. jan. 2018 * Så er 2018 igang, og vi indkalder til diverse møder og rengøringsdag, lyder det fra Estrid Bek og styregruppen i Købmanden i Alken. For købmænd, makkere, indkøbere og andre frivillige i butikken er der købmandsmøde søndag 11. februar kl. 10-12. Mød talstærkt op, vigtigt da det er her, vi tager beslutninger om stort og småt. Generalforsamling i Liv i Landsbyen - søndag 25. februar kl. 10. Igen et vigtigt møde, - emnet er blandt andet forslag af adskillelse af Foreningen Liv i Landsbyen og Købmanden i Alken, samt Liv i Landsbyens bestyrelses tanker om fremtidigt arbejde. Rengøringsdag søndag 28. januar kl 10-12. Vi trænger til rengøring i butikken, bagbutikken m.m. Jo flere jo bedre. Meld dig på denne Doodle og husk at sætte hak i rubrikken. Og så får butikken nu kølekasser fra Osuma og slukker derfor kølerummet og køber et køleskab til bl.a. oste.

2. jan. 2018 * December-omsætning på 59.262 kroner. I Købmanden i Alken løb Osuma-omsætningen i december op i 59.262 kr., og 212 er fortsat med i Alken-ordningen, hvor man bl.a. slipper for kørselsgebyret. Følg den månedlige Osuma-omsætning, der kaster 7 pct. af sig til købmandens drift.