Forside
Borgerforening
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Alken Have
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
Alken-quiz 2009
Alken-quiz 2010
Alken-quiz 2011
Alken-quiz 2012
Alken-quiz 2013
Alken-quiz 2014
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelters i Alken
 

 

 

Om alken.dk

13. nov. 2022 * Sidste historie på det gamle alken.dk. Efter 15 år i samme klædning skifter den hyperlokale netavis nu så at sige tøj. Meget vil se anderledes ud, fotos bliver vist bedre, GDPR-regler overholdt og upload af indhold forenklet. Grundideen er uforandret: At synliggøre hvad der foregår i Alken og omegn - indadtil og udadtil, at være et uundværligt landsbymedie til gavn for folk, foreninger og andre fællesskaber. 
Når de kreative kræfter går sammen, så kan det blive fantastisk hvad der kommer ud af det. Thomas Fink fra ThinkData sammen med Jan Mikael Granner fra IT-coachen.dk og redaktør Knud Abildtrup fik med bestyrelsen i ABAF tryllet et nyt website frem til alken.dk. Det gamle alken.dk flytter vi til et arkiv, sådan at alt er bevaret med et link til det på det nye website. Vi glædes over det nye stærke samarbejde som sikkert kan kaste meget spændende af sig i fremtiden.
Knud Abildtrup redigerer og Peter Abildgaard skriver og fotograferer - sammen med alle jer, der så flittigt bidrager. Dette er til gengæld ikke første historie på det nye alken.dk, som i al hemmelighed har været i gang siden maj, mens vi har prøvet os frem. Sitet kommer til at se ret godt ud på en mobil, prøv selv at se. Nyhedsbrevet søndag 13. november markerer skiftet. 
Du er velkommen til at komme med forslag til omskiftelserne, som langt fra er helt på plads. Vi tager det hele lidt ad gangen. Skriv til knudabildtrup1@gmail.com

 
6. mar. 2022 * Modtager du ikke nyhedsbrevet fra alken.dk? Nogle af de for tiden 397 abonnenter på nyhedsbrevet fra alken.dk kan af uransagelige grunde ikke modtage nyhedsbrevet, der sendes ud pr. mail om søndagen. Er du også ude for det, og er det ikke fordi nyhedsbrevet havner i dit spamfilter, uønsket  post eller lignende, så kan du bede Inge Nørgård sørge for, at du får nyhedsbrevet eftersendt. Skriv på ingealken104@gmail.com. Vi arbejder på en permanent løsning.
3. jan. 2021 * alken.dk klar igen til nyt år. Der kom ikke noget nyhedsbrev søndag mellem jul og nytår, men nu er der igen søndags-nyheder fra Alken og nærmeste omegn. Inge Nørgård, der tager sig af de ganske gratis abonnementer på nyhedsbrevet, havde ellers fået den første henvendelse om manglende nyhedsbrev i søndags, og det er jo som sådan bare rart, når en af de for tiden 392 abonnenter reagerer, fordi de mangler alken.dk. Tilmeld dig nyhedsbrevet her. Vi har læsere, der af uransagelige årsager ikke kan modtage nyhedsbrevet i deres mailsystem, uden vi har kunnet fixe problemet. En løsning kan i nogle tilfælde være at tjekke spamfiltre o.l. og fortælle systemet, at alken.dk ikke er farligt at modtage. Den hyperlokale netavis satser derimod på at være oplysende og fremme i skoene, når det gælder lokale nyheder og debat. Er der fortsat bøvl med at modtage, så skriv til Inge på ingealken104@gmail.comGodt nytår.
 
4. maj 2020 * Volapyk i nyhedsbrevet. Søndagens nyhedsbrev fra alken.dk så højst mærkværdigt ud i abonnenternes indbakker. Næsten midt-østeuropæisk stavning. Vi er på sagen og vil til at begynde med undgå æ, ø og å i nyhedsbrevets emnefelt.
 
1. feb. 2020 * Glem ikke Alkens flittige fotografer. Efter en tiltrængt opdatering, så også de seneste tre-fire års fotoserier fra Alkens Flickr-univers bliver synlige og klikbare på forsiden af alken.dk, er det værd igen at pege på den fotografiske rigdom, der findes under 'Seværdige og mindeværdige fotoserier'. Se hundreder af fotos fra bl.a. Henrik Bjerg, Eric Ballowitz, Rasmus Arentsen, Søs Nielsen, Sanne Dudoret, Anne Marie Hansen, Søren Slebo, Bruno Nielsen og Peter Abildgaard under titlerne Byfest og skattejagt 2019, Kvindefest 2019, Fastelavn 2019, Købmanden i Alken 5 år i 2018, Sportsfest i 2018, Lammeholdet 2017, Byfest 2017, Mossø på bunden 2016, Købmanden i Alken 3 år i 2016. Kvindefest 2016 og Lesbos 2015 og endnu flere i årene før. Tjek Alkens Flickr-univers.
 
19. apr. 2019 * Peter i redaktionen. Hvis det skulle være forbigået nogle af læsernes opmærksomhed, så har Peter Abildgaard siden marts 2017 både boet i Alken og været flittigt skrivende og fotograferende bidragsyder til alken.dk -  med og uden forklædning. Han træffes bl.a. på telefon 2289 8334 og alkenvej69@gmail.com. (Foto fra fastelavn 2019: Rasmus Arentsen)
3. apr. 2019 * Nu opslag som selvbetjening. Jan Mikael Granner har fixet Opslagstavlen således, at man nu selv kan lægge sine opslag om køb, salg, efter- og fremlysninger ind. Det er fortsat en gratis funktion for alle medlemmer af en af foreningerne i Alken - folk udefra er også velkomne for 50 kr. Efter et halvt år ryger opslagene automatisk af igen.
24.okt. 2018 * YouTube-ekvilibrist søges. Gennem årene er der optaget ganske mange kortere og længere videoer fra begivenheder i Alken og omegn. De fleste ligger på YouTube, men er ikke samlet, så man nemt kan finde og se dem alle i god kronologi. Et ordensmenneske med lyst til den slags og flair for at håndtere playlister og kanaler, passswords og vejledninger, kan henvende sig til Knud Abildtrup.
25.aug. 2018 * Server-nedbrud på alken.dk. I denne uge var der teknisk krise i nogle døgn, hvor hele sitet først var utilgængeligt, så blev sat tilbage til, som det så ud sidst i juni og derefter gradvist fik al ny tekst og siden fotos tilbage igen. Webmaster Jan Mikael Granner fixede det, så vi er kørende igen.
25. juli 2018 * Edel afløser Lene som kalendervender på alken.dk. Mens Lene Bay er ude at sejle - fra august til marts - vil Edel Laursen afløse som 'kalendervender' - den, der taster arrangementer, åbningstider og vigtige datoer ind i Alken-kalenderen. I forvejen bestyrer hun Mejeriets booking-kalender, så det.
9. juli 2018 * Kalendervikar søges til alken.dk. Mens Lene Bay er ude at sejle - fra august til marts - vil alken.dk mangle hende som 'kalendervender' - den, der taster arrangementer, åbningstider og vigtige datoer ind i Alken-kalenderen. Det foregår i Google-systemet og kalder både på initiativ, grundighed og lyst til rationalisering. Alder ingen hindring. Henvendelse til knudabildtrup1@gmail.com
 
30. apr. 2018 * Døde links vakt til live. Flere læsere bemærker somme tider såkaldt døde links på undersiderne på alken.dk. For at komme dem til livs har Inge Nørgård gennemført en større renselsesproces på de mange sider. Støder du på ikke at kunne komme videre, når du trykker på et link et sted på alken.dk, så gælder det sandsynligvis ikke bare dig og din computer - så henvend dig trygt til Inge Nørgård og beskriv problemet -- ingealken104@gmail.com
20. mar. 2018 * Jytte Elleby savnede nyhedsbrevet fra alken.dk og fandt det så siden i sin spammappe i sit mailprogram. Det anbefaler hun andre ligestillede at gøre -  og man kan også konsultere Inge Nørgård, der bestyrer alle mailadresserne til nyhedsbrevet - for tiden 403 i alt.
 
 
23. apr. 2017 * Tak for jeres medvirken. Efter nu at have haft det privilegium at være frivillig hyperlokaljournalist og -redaktør i mit helt eget hood og nu have redigeret alken.dk gennem ti år: Hvor blev jeg rørt over borgerforeningens jubilæums-arrangement hos Købmanden i Alken - og al jeres varme og opbakning. For det lod sig jo gøre! (Foto: Sanne Dudoret)
                                                    Læs hele webredaktør Knud Abildtrups indlæg på smalltalken.
 


8. apr. 2017 * Endnu en rund fødselsdag i byen i år - 10 år - TILLYKKE. I år er det 10 år siden, alken.dk så dagens lys første gang. Siden marts 2007 har vi kunnet læse om alskens ting, der er foregået i og omkring Alken. Vi har kunnet læse om Alkens historie, om folk og fæ, om fødselsdage og fester, om koncerter og foredrag, om skole og sport, om Købmand og foreninger, om natur og vandværk, om Mejeri og byggeri, om tog og trafik, om stort og småt, om ....osv. osv. Vi har kort sagt på en nem og underholdende måde i både tekst og billeder kunnet følge med i, hvad der sker her i vores by. Det har stor betydning for sammenhængskraften i vores lokalområde og gør det nemt at orientere sig, ikke mindst for folk i omegnen, som ikke lige kommer forbi Købmand og opslagstavle regelmæssigt. Vi vil derfor godt rette en kæmpestor hyldest og tak til Knud Abildtrup, som har startet alken.dk og har styret den gennem alle årene. Det er et stort arbejde, han har ydet og stadig yder, og det sætter vi meget stor pris på. Vi vil gerne fejre fødselsdagen og hædre Knud ved en lille reception foran Købmanden i Alken ved fredagsmarkedet fredag 21. april kl. 17. Alle er velkomne. Indslag af forskellig slags er ligeledes velkomne.
                                                                     Alken Borger- og Aktivitetsforening.


7. juni 2016 * Anne-Mette afløser Pernille. Pernille Benzon afløses nu af Anne-Mette Granner som bestyrer af Opslagstavlen. Send opslag til  amgranner@gmail.com. Og husk at sige til, når opslaget skal pilles af igen. Gratis for medlemmer af Mejeriet og ABAF.
10. maj 2016 * Lyst til at hjælpe på alken.dk? Pernille Benzon har nu i tre år bestyret Opslagstavlen og vil gerne afløses. Opgaven forudsætter meget enkle it-kundskaber og omhu. Giv lyd til knudabildtrup1@gmail.com. At få et opslag på  Opslagstavlen koster 50 kr. men er gratis for medlemmer af Mejeriet og ABAF.
13. okt. 2014 * Inge holder styr på mailadresserne. Inge Nørgård  tager sig nu af at ajourføre abonnements-databasen, når det gælder nyhedsbreve fra alken.dk. Skifter du mailadresse, så skriv til Inge Nørgård
17. aug. 2014 * Lyst til lille rutinejob? Nogen, der har lyst til et lille rutinejob på alken.dk med at holde abonnent-basen fri for spam og robot-navne? Minder om at fjerne dræbersnegle, men kan gøres indendøre uden kvalmefornemmelser. Opgaven vil nok kede utålmodige sjæle, men tilfredsstille ordensmennesker. Et vist efterslæb må påregnes.

6. apr. 2013 * Forårsrengøring på alken.dk. Efter snart seks år er det tid at gøre forårsrent på alken.dk. Der skal deles sider op, og et nyt system afkodes, så det vil kunne mærkes på indholdet: Bl.a. færre fotos, nye farver og fonte, og lidt mere ventetid på at få noget bragt. Bær over.

25. feb. 2013 * Ny opslagstavlepasser. Fremover bestyrer Pernille Benzon Opslagstavlen. Send opslag til Pernillebenzon.pernille@gmail.com. Og husk at sige til, når opslaget skal pilles af igen. Gratis for medllemmer af Mejeriet og ABAF.

10. okt. 2012 Horsens Folkeblad om alken.dk. Journalist på Horsens Folkeblad, Charlotte Strandgaard, er mor til skolebørn i Bjedstrup og har skrevet i avisen om alken.dk.

29. sep. 2012 * Hjælp til at lave alken.dk. Er der én, der kunne tænke sig at være med til løbende at løse nogle opgaver på alken.dk? Det kan foregå når som helst på døgnet og ugen og forudsætter, at man sætter sig ind i CMS-systemet Frontgate (nemt at arbejde i): Opdeling af sider, flytten rundt på redaktionelt stof, ad-hoc-opgaver m.m.
Vh webredaktør Knud Abildtrup, 20 27 12 76, Alkenvej 161

20.  apr. 2012 * Barcode til alken.dk. Ikke hemmeligt kodeord til fredagsbar på Mejeriet, men en såkaldt barcode beregnet til folk med en smartphone og f.eks. app'en ScanLife. Steven Russell har kreeret barcoden og opfordrer folk at scanne. Og det er ikke noget med virus...

23. juli 2011Ny mail. Kontaktmailen til alken.dk, har været nede siden mandag 18. juli. Kontakt venligst på 20 27 12 76 - eller brug den nye: knudabildtrup1@gmail.com
21. maj 2011Støtte til bedre udstyr. Webredaktøren er meget glad. Efter ansøgning har kommunens landdistriktspulje bevilget 10.000 kr. og ABAF 5.000 til bedre computer, skærm og diverse programmer til videre udvikling af alken.dk. (Foto: Søren Slebo)


27. feb. 2011Hurtigere og højere op.  frontGATE solutions har investeret i ny server, der i spidsbelastninger gør det hurtigere at komme på alken.dk -  hvilket får Google til at give søgeresultater en bedre placering, fortæller Jan Mikael Granner.

17. feb. 2011alken.dk on the beat. Webredaktør Knud Abildtrup har repræsenteret alken.dk med et oplæg på en konference på Update med 50 lokal- og regionaljournalister. 
Temaet var hyperlokal journalistik, og bl.a. deltog Hannah Waldram fra GuardianCardiff, hvor man kalder nyhedsformidling 'on the beat' ala alken.dk for beatblogging. Fagmedarbejder Peter From Jacobsen skrev bagefter på sin blog Ny Journalistik om alken.dk.

14. jan. 2011 * Ny sponsor søges. Efter at Alken Minimarked både i 2009 og 2010 har sponseret Alken-quiz'en, er det tid til at finde en ny sponsor, for quiz'en i år skal også have en præmie! Folk, firmaer eller foreninger med quiz-interesse: Henvendelse til alken.dk.
 

5. dec. 2010 * Julepyntet alken.dk. frontGATE har leveret kravlenisser, hjerter og kager til fordeling på forsiden. Fungerer i Internet Explorer. Træk og slip selv med venstre musetast.

9. nov. 2010 * Nu nyhedsbrev til 300. Efterhånden er der nu 300 læsere af alken.dk, der abonnerer på nyhedsbrevet, der sædvanligvis dumper ind i mailbakkerne om søndagen. Der er plads til flere.

8. maj 2010 * Nyt lille a for alken.dk. Foran http:// i den såkaldte URL, på faneblade og rullemenuer i bogmærkesystemer illustreres alken.dk nu med et nyt ikon. frontGATE solutions står bag finessen.


20. mar. 2010 * Kalendervender Lene. Alken-kalenderen, der har fast plads på forsiden af alken.dk, serviceres nu fast af Lene Bay.

Opret selv din egen Google Kalender - smart til at integrere f.eks. privatliv og arbejde - og integrer også Alken-kalenderen via invitation fra lenebach.bay@gmail.com eller knudabildtrup@macalken.dk. Aftal evt. at få adgang til at lægge begivenheder ind.


16. mar. 2010 * Flere læser med. Fra ca. 1500 om ugen før jul har alken.dk nu nærmere 1800 besøgende om ugen.

12. mar. 2010 * Hul i mailen. alken.dk's mailadresse - knudabildtrup@macalken.dk - var ude af drift torsdag 11. til fredag 12. marts kl. 14. Så send venligst mails igen, hvis du har prøvet at sende dem i det tidsrum.

8. mar. 2010 Systematiker søges. Arrangører og tovholdere kan nu direkte forsyne den nye Google-kalender med begivenheder. Få login hos Jan Mikael Granner, jm@gate.dk. Og så søger alken.dk en systematisk kalender-vender, der løbende vil forsyne kalenderen med relevante oplysninger. Giv lyd til knudabildtrup@macalken.dk - det er ganske let.
 
24. feb. 2010 Nemt at dele alken.dk.  Med nye dele-funktioner under menuen til venstre er det nu nemt at slå en side på alken.dk op på sociale medier som  Facebook, MySpace og Twitter.


11. feb. 2010 Svejstrup får nu sine egne sider på alken.dk.  Med Peter 'Tigermand' Dalsgaard som lokalskribent bliver Svejstrup nu for alvor repræsenteret på alken.dk - med egne sider. Læs mere
5. feb. 2010Hackere mørklagde alken.dk. Morgenfriske Inge Nørgaard opdagede i morges, at tyrkiske hackere havde blokeret alken.dk med et skummelt vendetta-budskab. Heldigvis kunne Jan Mikael Granner forsikre, at siden snart ville åbne igen. 
28. nov. 2009Da alken.dk nær var gået i sort. 'Vi har suspenderet alken.dk', lød det i denne uge fra DK Hostmaster, der administrerer .dk-domæner på nettet. En ubetalt faktura truede med at lade alken.dk glide ud i mørket. Mails drønede heftigt frem og tilbage mellem Jan Mikael Granner, Pernille Elkjær Madsen og Knud Abildtrup, indtil Eva Nikolajsen kunne kalde sig registrator, fuldmægtig og betaler. ABAF har nu overtaget domænet, og alt er igen fjong og flødesovs, som kassereren udtrykker det. Hurra-hurra.
15. okt. 2009Nyhedsbrevet forsvandt. Søndagens nyhedsbrev fra alken.dk - nr. 129 - blev sendt, men kom ikke ud til abonnenterne. Tove Nyholm undrede sig, og i dag kom det så ud. Det er første gang, det er sket.
 

30. aug. 2009Flere vil ha' nyhedsbrev. Under byfesten kom antallet af abonnenter på alken.dk's nyhedsbrev op på 239. Her Bodil Egeberg, Olesbjerg. (Foto: Søren Slebo)

16. maj 2009 * En fotograf i maven? Sanne Dudoret er fortsat alken.dk's faste fotograf, men en vikar med eget digitalt fotoapparat og lyst til en opgave i ny og næ, søges. Alder underordnet. Skriv til knudabildtrup@macalken.dk22. mar. 2009 * Fødselsdagsomtaler. Fra alken.dk skal lyde en opfordring til, at venner, pårørende og andre nærtstående til årets mange fødselarer i god tid giver en hånd med bidrag til fødselsdagsomtaler. Et tip og gode anekdoter er gode at have  - gerne mange uger før. Bare lad jer inspirere.
2. jan. 2009 * Som at nippe blomster. Århus Stiftstidende har bragt et portræt af Knud Abildtrup og alken.dk her

19. sep. 2008 * 17 angry minds. - Min svoger David i Aberdeen læser alken.dk med 'Google Translate', fortæller Gary Craig. Vi prøvede, og det giver dejligt kiksede og crazy oversættelser: 'Korasons in an age of milk' i stedet for 'Korasons på et fyldt mejeri' og '17 angry minds' i stedet for '17 vred hjernerne'. Det er næsten lige så godt som brugsanvisninger. Prøv selv at se.

7. aug. 2008 * alken.dk ses fint i Kina. - Jeg har tjekket alken.dk, og siden vises fint her i Kina, uden problemer af nogen art. Det gælder altså også billederne, oplyser fotograf Hans la Cour, Svejstrup, der dækker OL-sejlads.19. juli 2008 * 1200 besøg om ugen. De seneste måneder har alken.dk i snit haft 1200 besøg om ugen. En uge i maj over 1600 og onsdag 28. maj 328 bare den dag.
25. maj 2008 * Brand i datacenter lagde alken.dk ned. Natten til fredag kunne man ikke komme på alken.dk pga. en brand i Ballerup, oplyser Jan Mikael Granner. Så det var ikke din computer, der var noget galt med. Læs mere.

26. mar. 2008Forsiden forsvandt. Hjemmesiden blev sat lidt tilbage tirsdag aften, så nogle mødte en blank forside. Den er nu under rekonstruktion.

16. mar. 2008 * Google Adsense smed alken.dk ud igen. Ikke flere små annoncer øverst på siderne, da trafikken via alken.dk "har udgjort en væsentlig risiko for vores AdWords-annoncører". Det kan f.eks. skyldes mistanke om klikkeri uden oprigtig interesse for annonce-indhold.  Ikke flere dollars derfra, så det var så det.

7. feb. 2008 Fra Buffalo, New York, kom en check. Det er første betaling fra Google Adsense for at annoncere på alken.dk: 100 US dollars -  576,41 kr. til ABAF. Ikke fyrsteligt, men alt tæller.
  

27. dec. 2007 Ikke til at komme på alken.dk. I juledagene forsøgte mange forgæves at komme på alken.dk. Webmaster Jan Mikael Granner forklarer, at der var problemer med nogle udenlandske nisser, som prøver at bombe de danske servere, men det lykkedes dem heldigvis ikke. 

26. juli * Få alken.dk læst op. Jeg har lige fundet en smart funktion, der kan læse tekster fra computeren op - lige til at downloade her:  http://www.adgangforalle.dk/ . Den er superenkel, og trods en lidt stødvis, monoton mandestemme, så er det da smart! Især for folk, der har problemer med synet - eller vil have læst op fra hjemmesiden, mens de skraber kartofler.
18. juni * Flere og flere læser alken.dk. I hvert fald var der i sidste uge 601 besøg mod de sædvanlige cirka 300. Om det så er flere mennesker, eller de samme, der er inde oftere, er ikke til at vide.


11. apr. * Mere end 250 om ugen på alken.dk. Siden relanceringen af hjemmesiden er trafikken på alken.dk steget kraftigt. De sidste tre uger har der været 267, 257 og 284 "besøg". Denne uge tegner endnu bedre.  

 

 

 

 

 

 


alken.dk drives i samarbejde med foreningerne Alken Mejeri, Alken Borger- og Aktivitetsforening samt Foreningen Liv i Landsbyerne.

 

.

Webmaster og hosting:
ved Jan Mikael , Emborgvej 107


Redaktør: Knud Abildtrup, Alkenvej 161, 86 57 72 76, 20 27 12 76, knudabildtrup1@gmail.com

 
Journalist og fotograf Peter Abildgaard, Alkenvej 69. 2289 8334 og alkenvej69@gmail.com
 

De ugentlige nyhedsbreve fra alken.dk. Hver søndag får de tilmeldte et nyhedsbrev som email.

En udprintet A4-version til dem, der ikke bruger computer, kom i en lang periode op at hænge i de to kasser - men ikke siden forsommeren 2009.

Se de gamle nyhedsbreve her.