Forside
Borgerforening
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Liv i Landsbyerne
2018 Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Alken Have
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelters i Alken
 

 

 
 
Liv i Landsbyerne

 
Hvis du på alken.dk leder efter den nuværende forening Liv i Landsbyerne, som i 2018 afløste den tidligere Liv i Landsbyen: Vi har desværre mistet en del indhold og forsøger at bygge det op igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
20. juni 2020 * Hvad kæmper vi for i Liv i Landsbyerne? Anne Mette Lykke, Anes Høj, reflekterer over, hvad Liv i Landsbyerne egentlig kæmper for. Læs smalltalken.
I den forbindelse: Hvis du på alken.dk leder efter den nuværende forening Liv i Landsbyerne, som i 2018 afløste den tidligere Liv i Landsbyen: Vi har desværre mistet en del indhold og forsøger at bygge det op igen.

10. juni 2020 * Ros fra borgmesteren. Vores borgmester, Frands Fischer (S), var blandt de første, som satte skoene foran Fælleden i eftermiddags. Måske var det overraskende for mange, som bemærkede det. Men han fik bifald.
- Hvad var signalet i dette, spurgte redaktionen.
- Jeg vil gerne rose forældrene og personalet på de små skoler for deres engagement og for en god tone, svarer borgmesteren.
- Vi kan alle lide den skolestruktur, vi har, og i landdistrikterne kan de frygte for deres små skoler. Vores familie bor selv på landet, og vi har børn i en lille skole, så jeg ved, hvad det handler om. Men i byrådet er spørgsmålet, hvad vi har råd til. Med den tilvækst, som Skanderborg Kommune har udsigt til, skal vi have alle oplysninger på bordet.
Derfor vil borgmesteren heller ikke sige nu, at han går ind for en bestemt løsning. Det må vente til byrådsdebatterne efter sommerferien.
Han vil derimod tilføje, at nogle af de fridage, som han som mange andre fik i corona-fraværet fra rådhuset, brugte han til at fundere over bl.a. tilstanden i kommunens landdistrikter.:
-Jeg har arbejdet lidt med en mere konkret strategi for landdistrikterne, siger Frands Fischer. Dermed er han på linie med den debat, som mange af borgernes arbejdsgrupper har efterlyst senest. (Tekst og foto: Peter Abildgaard)

 
10. juni 2020 * Også DR Nyheder bragte et sko-skole-indslag. Ida Gundersen forklarer corona-baggrunden for happeningen og ses her med Anja Budde og Sivi Svenning. Find indslaget i nyhedsindslaget her - og gå frem til 16.43
 

 
 
10. juni 2020 * Talkyndige forældre udfordrer kommunens beregninger. Forældre fra Bjedstrup Skole klar til kamp: Bevar vores skole og spar 44 mio. kr. skriver TV2 Østjylland. Læs også artiklen.
 

 
 
10. juni 2020 * Udtrådte sko blev et effektfuldt udtryk. Lad os håbe, de gør indtryk. Klip-klapper, støvler og sandaler i hundredevis foran indgangen på Fælleden symboliserede onsdag landsby-modstanden mod at lukke kommunens skoler. Liv i Landsbyerne stod sammen med Stjær i Udvikling og De 7 dale bag sko-happeningen, eftermiddagen før Undervisnings- og Børneudvalget sluttede dialogfasen om den fremtidige skolestruktur. Jonas og Vilja fra 3. klasse var med foran rådhuset og Vilja har fået øje på et udstoppede sokker i skomængden. (Foto: Knud Abildtrup)
 
3. juni 2020 * Vi har brug for jeres hjælp. I anledningen af vores politiske sko-happening onsdag 10. juni skal der stemmes dørklokker og uddeles flyere i Bjedstrup Skoles distrikt for at gøre opmærksom på eventet, skriver Line Sangild Thimmer, Alkenvej. Vi mødes lørdag 6. juni kl. 10 for at træffe flest mulige hjemme. Vi har især brug for hjælp til at dække Svejstrup, Illerup, Overmarken, Boes og Bjedstrup og områderne imellem byerne. Hvis du er klar på at give en hånd med, så skriv til Line på 22467303 hvilket område, du ønsker at dele ud. Jo flere, jo bedre! Vi håber meget, I har tid og lyst til at tage en tørn for vores skole.
Se Bevar Landsbyskolerne - Bak op med dine sko (Facebook)
#BevarBjedstrupSkole - Hjertet i vores lokalmiljø.

 
2. juni 2020 * Endnu et gennemarbejdet forslag fra Bjedstrup-forældre til at undgå lukning. De seneste tre måneder har en gruppe dedikerede forældre i vores landsbyer siddet med lommeregnere, rapporter og lokale plantegninger og regnet på et forslag, der kan løse fremtidens kapacitetsudfordringer i Ry-området uden at lukke vores skole, skriver Ditte Jensen fra Liv i Landsbyerne. I går aftes blev analysen sendt til Undervisnings- og Børneudvalget. Se forslag 21.1. Forslaget, der hedder En økonomisk og bæredygtig skolestruktur med bevarelse af Bjedstrup Skole, løser kapacitetsudfordringen og sparer kommunen for 44,5 mio. kr. på anlægsbudgettet. De seks forældre, der står bag det gennemarbejdede materiale (se hvem det er på side 2 i forslaget), har ikke blot argumenteret, men også analyseret og dokumenteret om struktur, trivsel, ledelse, busforbindelse, huspriser og sammenhængskraft. Godt arbejde!
#BevarBjedstrupSkole - Hjertet i vores lokalmiljø.
 

 
 
31. maj 2020 * Sko-happening for at bevare landsbyskolerne. Onsdag 10. juni kl. 14-18 er Liv i Landsbyerne med til at arrangere en happening foran Fælleden, hvor folk kommer og stiller udtrådte sko i stedet for at samles flere hundrede mennesker. Taler og musikalske indslag spilles så i en båndsløjfe, der skal køre på en mennesketom plads. Julie Abildgaard fra Alken, forfatter Louise Dalsgaard og højskoleforstander Tyge Mortensen taler, Lars Lilholt, Shaka Loveless og Stine Bramsen spiller. Læs mere på Sko-happening.

 
16. maj 2020 * Bageriet i baglokalet ved Købmanden i Alken er under opbygning og har modtaget 6.000 kr. fra Liv i Landsbyerne, der også har doneret den husstandsomdelte folder, oplyser bestyrelsen. Er nogen interesserede i at være med på bagerholdet kan man henvende sig til Mogens Andersen tlf. 20646120 eller Jan Günther Hansen tlf. 2469 9119.
 
8. maj 2020 * Skole-aktivistmøde mandag. På baggrund af et nyt BDO-scenarie, hvor lukning af Bjedstrup Skole indgår, samt en udligningsaftale, der var hård ved Skanderborg, indkalder Liv i Landsbyerne til aktivistmøde mandag 11. maj kl. 20-22 over Zoom. Nye aktivister er velkomne, se nærmere om tilmelding, grupper og anden forberedelse her.
#BevarBjedstrupSkole - Hjertet i vores lokalmiljø.

 
8. maj 2020 * Skolestruktur-arbejdet i gang igen. Det politiske arbejde med ny skolestruktur, der kan få store følger for blandt andet Bjedstrup Skole, går nu i gang igen efter en corona-pause, oplyser kommunen. Onsdag 3. juni er der igen udvalgsmøde og frem til onsdag 10. juni muligt at komme med input. Se alle de vigtigste datoer i et politisk forløb hen over efteråret frem mod forventet vedtagelse af ny struktur i februar-marts 2021. #BevarBjedstrupSkole - Hjertet i vores lokalmiljø.
  
 

Hundredevis sætter nu skoen ned i protest mod skolelukninger. Se indslag fra TV2 Østjylland.
 Se Bevar Bjedstrup Skole(Facebook)
#BevarBjedstrupSkole - Hjertet i vores lokalmiljø.
 

(Video: Shaka Loveless)
 
(Video: Nikolai Lander)
 Hvis du endnu ikke har gjort det, så skriv under på at bevare Bjedstrup Skole. Det gør du her.
#BevarBjedstrupSkole - Hjertet i vores lokalmiljø.
Følg med på Liv i Landsbyerne.