Forside
Borgerforening
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Bestyrelsen
Købmanden i Alken 2018
Købmanden i Alken 2017
Købmanden i Alken 2016
Købmanden i Alken 2015
Købmanden i Alken 2014
Købmanden i Alken 2013
Købmanden i Alken 2012
Købmanden i Alken 2010-11
Købmanden i Alken 2004-10
Hertha brød priser
2014 Oktober Kontrolrapport
2020 Aarshjul
Bæredygtighedsgruppen
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Alken Have
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelters i Alken
 

 

 
 
 
Købmanden i Alken 2014
 
 
31. dec. 2014 * Nu også Osuma-fællesindkøb i Sinding. En flok beboere i Sinding nord for Silkeborg er blevet inspireret af Liv i Landsbyen og Købmanden i Alken, oplyser overhøker John Gammelgaard, der var på besøg i februar. Sinding Samkøb's setup står i små 3.000 kr., der er et
minimum-køb hos Osuma på 200 kr., ingen payback, men et gebyr på 10 kr., der går til den fælles kasse. Sinding Samkøb begyndte i august og har en ugentlig omsætning omkring 9.000 kr., 12 frivillige og 16 kunder.
15. dec. 2014 * 62 Osuma-kasser på én dag. Det er vist rekord: Osuma-varer, der krævede hele 62 kasser stablet op i lagerrummet hos Købmanden i Alken, siger Bodil Hvelplund, der mandag var glad for at have hjælp fra Mohamed Jamil, der er begyndt i praktik i butikken.
13. dec. 2014 * Jonas laver købmands-t-shirts. Jeg har noget, som jeg ønsker mig og er ved at spare op til, skriver Jonas Granner, der gerne vil tjene penge samtidig med at gavne andre og fik ideen: T-shirts til Købmanden i Alken. Sammen med min far har jeg fundet et godt sted at få dem produceret. Vi har siddet med et designprogram og fået ideer. Jeg håber, du kan lide den. Bestil inden mandag 15. december og få din t-shirt med inden jul. Pris 150 kr.

9. dec. 2014 * Rengøring hos Købmanden. Er der nogen, som kan overtage min rengøringstjans hos Købmanden i Alken? Vi er tre, der gør rent , så det drejer sig om ca. to timer hver tredje uge. Det vil være rigtig fint, hvis der er to persone,r som melder sig, så der er ialt fire. Så vil det også være nemmere at nå den mere ekstra rengøring. Jeg vil højst sandsynligt godt være med igen på et senere tidspunkt, men har lige nu brug for en pause.
Mange hilsener fra Ulla Jacobsen
1. dec. 2014 * Månedsomsætningen i oktober var 81.112 kr. og dermed var der et kick-back på 6.083 kr., oplyser Osuma. Følg købmandens økonomi.
22. nov. 2014 * Omsætning højere end budgetteret. Omsætningen i Købmanden i Alken udover Osuma ligger for tiden rigtig godt i forhold til de budgetterede 1200 kr. ugentligt i 2014, oplyser Ingvar Kristiansen fra styregruppen. Og Osuma-omsætningen ligger efter en noget lavere juli igen omkring 20.000 kr. månedligt.
19. nov. 2014 * Sokker i alle størrelser og farver. Så er det snart december, og alle i butikken i Købmanden i Alken glæder sig til at se den store gren pyntet med sokker i alle størrelser og farver, skriver Søs Nielsen. Hvis du vil være med, skal du som sidste år lægge 25 kr. i din sok og aflevere den inden fredag 28. november. Hver mandag og fredag kan du komme og se, hvad Nissen har fundet på at lægge i din sok.
12. nov. 2014 * Vi har så meget dejligt brænde, der lige skal under tag eller presenning - kom lørdag 15. november kl. 9-12 til legepladsen. Giv en time eller to med en økse eller kløver eller som stabler, skriver Jytte Elleby.
 

3. nov. 2014 * Købmanden med i regional 'værktøjskasse'. Købmanden i Alken er et blandt mange eksempler på landsby-købmænd i publikationen 'Købmand og Lokalsamfund', der skal inspirere andre landsbyer til selv at gå i gang. Læs den her.
3. nov. 2014 * TV2 Østjylland om Hampen-træf. Se tv-indslag fra 'Landsbytræf - helt ude i Hampen', hvor bl.a. Søs Nielsen fra Købmanden i Alken samt Knud Erik Elmann Jensen fra Illerup og Landsbysamvirket kan ses og høres.
31. okt. 2014 * Alken repræsenteret ved Hampen-træf. 'Landsbytræf - helt ude i Hampen' hedder et arrangement lørdag 1. november, hvor bl.a. tre landsby-købmand fra Skanderborg Kommune er med. Ulla Helm-Petersen, Gitte Trenckner og Søs Nielsen repræsenterer Købmanden i Alken. Læs programmet.
27. okt. 2014 * Mortensænder fra Gothenborg kan nu bestilles via Købmanden i Alken, oplyser Vibeke Sandberg. 3,0-3,4 kg. for 140 kr. pr. kg. Sidste frist mandag 3. november.
19. okt. 2014 * Ren Kaffe hos købmanden. Købmanden i Alken forhandler økologisk og bæredygtig kaffe fra Aarhus-firmaet 'Ren Kaffe'. Firmaet er er startet af Jonas Würtz Yde, som er ejer og indtil videre eneste ansatte. Jonas har været i Sydamerika to gange for at se, hvad det betyder for bønderne at dyrke kaffe. Her så han, hvordan de økologiske dyrkningsmetoder og produktionsfælleskaberne gjorde en forskel, både for kvaliteten af kaffen og for dem, der dyrkede den. Kontakten til Alken gik gennem Lasse Hornbek Nielsen.
19. okt. 2014 * Byens Lumberjacks går i aktion. Det er tid til at få fyldt brændeskuret på legepladsen. Alt brændet hos Flemming i Boes Skov skal hentes, der skal saves og kløves på legepladsen og ved Mejeriet. Dels til Købmanden i Alken dels til Alken Mejeri til vores allesammens varme og glæde. Derfor flere arbejdsdage. Søndag 26. oktober kl. 9, lørdag 1. november kl. 9- senest 14 og lørdag 8. november kl. 13. Vi mødes på legepladsen. Medbring: save økser, kløvemaskiner, lange elledninger trillebører etc. Søren Laursen kommer med traktor plus vogn, som kører i skoven. Flere vogne er velkomne. Og det er kager mm også. Både for nye som gamle medlemmer af sjakket. Hilsen Jytte Elleby.
15. okt. 2014 * Smiley til købmanden. Fødevarekontrollen var forbi Købmanden i Alken - og det endte med en smiley og en del gode råd og anvisninger. Find kontrolrapporten her.


13. okt. 2014 * Næsthøjeste månedsomsætning i år. Kick-back for september blev 7.176 kr. ud fra en omsætning på 95.684 kr. oplyser Osuma. Det er næsthøjeste månedsomsætning i 2014. Den højeste var i januar. Følg købmandens økonomi.
29. sep. 2014 * Animations-gave til Alken. Grafisk designer og illustrator Signe Bisgård Nielsen fra Snigne Design har skænket Alken en lille film om Købmanden i Alken - sponseret af Arkitekt Bendt Nielsen. Signe er også Bendts datter. Se filmen her.

28. sep. 2014 * Købmandsmøde onsdag 8. oktober kl. 19.15-20.45 for alle frivillige omkring butikken skal dreje sig om vejrmelding, økonomi, skilte, PR, indkøb, brænde, ny medarbejder, avis-andele, varelager, ideer til nye varer, lyder det fra styregruppen i Købmanden i Alken.
24. sep. 2014 * Skiltelotteriet nåede målet. Pernille Benzon oplyser, at der blev solgt 460 lodder á 20 kr. - i alt 9.200 kr. Så er der gået lidt penge ind fra salg af øl - Sorte Alken fra fællesspisning - alt i alt 9.501 kr. Med et tilskud fra Købmanden i Alken nåede vi de 10.000 kr. Så vi er i hus :-)
21. sep. 2014 * Kære alle. Tak for jeres deltagelse i skiltelotteriet i fredags. Den store opbakning betyder, at vi nu kan gå videre med at få gjort Købmanden i Alkens placering bedre kendt og forhåbentlig få endnu flere kunder i butikken. Efter lotteriet fik vi et par tilbagemeldinger omkring lodtrækningen, og vi er derved blevet opmærksomme på, at vi nok ikke har fået synliggjort godt nok, at man skulle være til stede for at have mulighed for at vinde. Det beklager vi, og vi håber, at I bærer over med os, og alligevel synes, det har været værd at bakke op omkring skiltene. Mange hilsener Skiltegruppen
 
20. sep. 2014 * Anja vandt hovedgevinsten. Masser af kunder og frivillige omkring Købmanden i Alken markerede etårs-fødselsdagen fredag med kage-orgie, mojitos og cremant - åbnet med Lotta Schmidts sabel. Anja Budde, Søbjergvej, vandt hovedpræmien i skilte-lotteriet: Indkøb hos Osuma for 1000 kr. Alkens alleryngste mødtes imens på rampe-stolperne i solen. (Foto: Søren Slebo)


14. sep. 2014 * Købmandens første fødselsdag på fredag. Købmanden i Alken blev indviet 19. september 2013, så fredag 19. september er en ganske særlig dag. Der ymtes i disse dage om kager, lime, mynte, is, flag, hygge og det hele på købmandens interne Facebook-side, så følg med og tag gerne kager og flag med. Der er åbent fra kl. 16-19. Og tag lodderne til det amerikanske skilte-lotteri med - gevinsterne bliver udtrukket kl. 17. (Foto fra åbningen: Thomas Tjørnehøj)

7. sep. 2014 * Kick-back for august blev 6.590 kr. ud fra en omsætning på 87.877 kr. oplyser Osuma. Følg købmandens økonomi.
6. sep. 2014 * Købmanden på græs. Købmanden i Alken rykkede sortiment, kaffemaskiner og pengekasse ned til Vædebro under arrangementet 'Kunst og Knogler i Alken Enge'. Jytte Elleby skriver: 'Som købmand i dag har jeg fornøjelsen at tælle op efter salget i går aftes. Købmanden solgte for 4542 kr. og madholdet solgte for 2742 kr. + 10 euro. Derudover kommer det, som kunstnere, museumsfolk m. fl. spiste og drak for. Alt sammen til købmanden. Her Gitte Trenckner og Søs Nielsen i satellitbutikken. (Foto: Søren Slebo)
26. aug. 2014 * Lørdag ingen udbringning. Købmanden i Alken får ikke varer bragt ud fra Osuma lørdag 30. august på grund af en firmafest.
25. aug. 2014 * Højt ugesalg. Købmanden i Alken havde et super ugesalg ved Osuma sidste uge med 29.198 kr. Faktisk det næsthøjeste siden åbningen i september 2013.
23. aug. 2014 * Te og kød. Købmanden i Alken har igen masser af Cool Mint, Istanbul Nights, Earl Grey, sove-te, Hole in One og anden god te fra Carstensens Tehandel i Aabenraa, skriver Sanne Dudoret. Og ifølge Vibeke Sandberg er der nu fyldt op med Gothenborg kød - hele og halve kyllinger og forskellige mindre udskæringer, der skal tilberedes i lang tid ved lav varme, så bliver det bedst.
18. aug. 2014 * Osuma-varer nu også om lørdagen. Osuma leverer nu også varer til Købmanden i Alken om lørdagen. Lørdagsvarer skal bestilles før kl. 10 og hentes mellem kl. 14 og 16.
17. aug. 2014 * Ny vagtplan. Folk, der har lyst til at være med til at passe Købmanden i Alken, kan nu melde sig - og nuvænde makkere og butikspassere skal aflevere ønsker til vagtskemaet til Bodil Hvelplund og Anne Grete Viborg inden onsdag 20. august.
16. aug. 2014 * Hyppigere fisk. Fiskebilen Frisk Fisk har nu oplyst, at han fremover kommer HVER onsdag kl. 16.30-17, skriver Karin Fosdal. Tegn en fisk i kalenderen, opslag med udvalg og priser hænger i Købmanden i Alken.

4. aug. 2014 * Kick-back for juli blev 4.504 kr. ud fra en omsætning på 60.059 kr. oplyser Osuma. Følg købmandens økonomi.
4. aug. 2014 * Sommer i butikken. En kunde i Købmanden i Alken tog et butiksfoto med Nina Gewitz og Lena Gregersen bag disken - og må gerne henvende sig, så vi kan få fotografnavn på.
27. juli 2014 * På vej mod nyt købmands-skilt. Henning Olsen fra Ollerup har svejset en galge sammen til et butiksskilt, der skal hænge ved døren i Købmanden i Alken. Anne-Mette Granner fra PR-gruppen får det her overrakt og vil senere kreere selve skiltet. (Foto: Jan Mikael Granner)
22. juli 2014 * Skilte-lotteri. Med gevinster fra Osuma, Ren Kaffe og Hancock holder Købmanden i Alken nu amerikansk lotteri til fordel for officielle henvisningsskilte til købmanden ved Skanderborgvej og Emborgvej. Med 500 lodder a 20 kr. solgt er der penge til tre skilte. Gevinsterne udtrækkes, når alle lodder er solgt. Salget er begyndt i denne uge. Gem nu lodderne godt.
20. juli 2014 * Grøntsags-ferie. Kære ugekasse-afhentere, skriver Tobias Rank fra Gårdbutikken: Vi holder ferie i næste uge. Derfor vil der ikke være ugekasser til afhentning i butikken og Købmanden i Alken.
 
19. juli 2014 * Alken-fan fra Skælskør i gave-humør. Grethe Hjort Andersen fra Skælskør, der igennem flere år ivrigt har fulgt livet i Alken ved besøg og via alken.dk, var på besøg hos Birgit Pohle forleden og kombinerede det med et visit hos Købmanden i Alken, som hun betænkte med en kasse fyldt med gode sager. Her sammen med Birgit Pohle, Jytte Elleby og Gitte Trenckner. Se hilsen fra Grethe:

6. juli 2014 * Kick-back for juni blev 5.221 kr. ud fra en omsætning på 69.613 kr. oplyser Osuma. Følg købmandens økonomi.
5. juli 2014 * Tegn en fisk i kalenderen. Fiskebilen Frisk Fisk kommer nu forbi os følgende onsdage: 13. august - 27. august - 10. september - 22. oktober - 5. november - 19. november - 3. december og 17. december og vil være der kl. 16.30-17.00. Tegn en fisk i kalenderen, foreslår Inge Nørgård.

26. juni 2014 * Tre timer ekstra om lørdagen. Så er der lagt op til fulde borde-bænke-sæt i sol og blæst. Fra 1. juli er lørdagsåbningstiden hos Købmanden i Alken udvidet med tre timer, så den bliver kl. 10 til 16, oplyser Anne Grete Viborg. Første 'lang lørdag' bliver dermed 5. juli - og der er indtil videre butikspassere tilmeldt til omkring 1. september.

22. juni 2014 * Kick-back for april og maj blev henholdsvis 5.093 og 6.294 kr. ud fra en omsætning på 67.906 og 83.929 kr. oplyser Osuma. Følg købmandens økonomi.
21. juni 2014 * Mere grønt og brød-pause. På det seneste er Steen Nordahl Nielsen fra Boes også begyndt at levere grøntsager til Købmanden i Alken. Hold øje med kasserne. Brødet fra Hertha holder til gengæld feriepause nu - frem til august.

26. maj 2014 * Højeste ugesalg siden starten. Siden åbningen i september 2013 har der ikke været så høj en uge-omsætningi Købmanden i Alken som i uge 21 - hele 30.021 kr. Godt hjulpet på vej af, at Bjedstrup Skole valgte at proviantere til den årlige skolebytte-tur lokalt. Følg købmandens økonomi.
20. maj 2014 * Ingen pinlige pauser. Hvem vil vaske? Her! Hvem henter pappet? Her! Hvem maler skilt? Her! Omkring 25 frivillige fra Købmanden i Alken holdt medarbejdermøde med masser af gøremål, ideer og snak - og ingen pinlige pauser. Flere opgaver blev fordelt, erfaringer udvekslet, og så blev 'juntaen' nedlagt og de samme fire fortsætter - nu i en valgt styregruppe. (Foto: Pernille Benzon)
20. maj 2014 * Vandrefugle fra Virring. En flok energiske vandrere fra Virring Gymnastikforening gjorde mandag aften rast ved Købmanden i Alken og benyttede sig af borde/bænke, før de skulle videre. (Foto: Pernille Benzon)
20. maj 2014 * Endnu et dagblad i butikken. I cafeen hos Købmanden i Alken kan man for tiden dagligt læse dagbladet Politiken, og som noget nyt nu også dagbladet Arbejderen, har Gary Craig sørget for.

20. maj 2014 * Is-te og gode sodavand. Her i sommertiden byder Købmanden i Alken nu også på gode sodavand fra Voelkel og nye teer fra Carstensens Tehandel, bl.a. en række nye sorte teer, til 40 kr. posen, og en is-te med blodappelsin og mynte, oplyser Sanne Dudoret. Prøv et krus i cafeen til 10 kr.
18. maj 2014 * Sommertid. Købmanden i Alken går nu over til at holde åbent lørdag kl. 10-13, oplyser Estrid Bek.
16. maj 2014 * Brug for flere. Købmanden i Alken kan godt bruge flere frivillige - både butikspassere og makkere. Henvendelse til Søs Nielsen.

16. maj 2014 * Godt is-tilbud. Købmanden i Alken har lukket Store Bededag, men åbent igen fra lørdag. Bemærk en liter Carte d'Or-is til bare 25 kr. i de varme dage, siger Søs Nielsen. De plejer at stå til 42 kr. eller mere.
12. maj 2014 * Købmandsmøde med valg af styregruppe. Styregruppen indkalder til medarbejdermøde i Købmanden i Alken mandag 19. maj kl. 19.30 i butikken. Bl.a. om forbedringer, planer, arbejdsgrupper og valg til styregruppe. Se indkaldelsen.
12. maj 2014 * Til alle strikkeglade qvinder. Så er der vist tid til lidt forårsstrik igen, i cafen hos Købmanden i Alken. Vi mødes som sædvanlig kl. 16 og slutter senest kl.19. Torsdag 15. maj, onsdag 28. maj, tirsdag 3. juni. Man er velkommen til at tage gode ider og inspiration med. Jeg har som altid bøger og hæfter med med strikkemønstre. Glæder mig til vi ses. Hilsen Mette Yde.
 
2. maj 2014 * Husk personlig kode - rigtig bestilling af Osumavarer. Efter at have bestilt varer nu hver eneste uge gennem Osuma har jeg fundet ud af, at jeg har gjort det forkert og derfor ikke fået del i de rabatter, som jeg troede. Jeg nærlæste en kvittering, og der var ikke de rabatter, som jeg havde bestilt varer efter. Jeg ringede til en flink medarbejder hos Osuma, og han fortalte mig, at det var meget vigtigt, at man startede med at logge ind med sin personlige kode, inden man begyndte at bestille, da man ellers handlede efter tilbud i en anden butik. Det er ikke nok at gå efter postnummeret. Det kunne jo være at der var andre, der også snyder sig selv, så hermed er den givet videre. Kh Anne Grete Viborg

9. apr. 2014 * Kick-back for marts blev 5.209 kr. ud fra en omsætning på 86.824 kr., oplyser Osuma. Følg købmandens økonomi.
5. apr. 2014 * Regnskaber og budgetter. Se revisor Michael Viskums regnskaber for 2013 og budgetter for 2014 for både Liv i Landsbyen og Købmanden i Alken her.

2. apr. 2014 * Dropper lørdagsbrød. Ordningen med at hente bagerbrød i Ry på bestilling til Købmanden i Alkenom lørdagen stopper, oplyser Søs Nielsen. For få brugte den.

30. mar. 2014 * Mere fjerkræ fra Gothenborg. Nu kan der igen købes Gothenburgs halve kyllinger, kalkunlår og -vinger hos Købmanden i Alken, skriver Vibeke Sandberg: Velsmagende kød fra dyr, der har fået øko-foder og haft et godt liv.

30. mar. 2014 * Ny vagtplan. Folk, der har lyst til at være med til at passe Købmanden i Alken, kan nu melde sig - og nuværende makkere og butikspassere skal aflevere ønsker til vagtskemaet til Bodil Hvelplund og Anne Grete Viborg inden tirsdag 1. april.
27. mar. 2014 * Solhjulets varer til supergode priser. Grødblandinger, falafel, nødderuller. Voelkel-saft, tahin og speltmel. Hanne 'Pax' Nielsen, tovholder på Solhjulets varer hos Købmanden i Alken, har valgt priser, der er absolut konkurrencedygtige, og tager gerne imod forslag til flere varer.
25. mar. 2014 * Vi elsker også Familie Journalen. Læs, hvad Familie Journalen fik ud af et besøg i Købmanden i Alken i scrapbogen i butikken og her.
16. mar. 2014 * Ny grøntsagsleverandør hos købmanden. Fra 1. april begynder Gårdbutikken Skanderborg at levere økologiske ugekasser til Alken, oplyser ejer Tobias Rank, der sammen med Købmanden i Alken inviterer til informationsmøde lørdag 22. marts kl. 10.30 med kaffe/te, frugt fra Gårdbutikken, eksempler på ugekasser, mulighed for tilmelding, information og plads til spørgsmål. Gårdbutikken kan tilbyde to slags kasser: Den Grundlæggende og Den Inspirerende. 2 personer: 160 kr. 4 personer: 260 kr. Priser er inklusiv levering. Tilmelding sker kun igennem Gårdbutikken Skanderborg. Kasserne leveres til butikken, der scorer 10 kr. pr. kasse.
13. mar. 2014 * Kick-back for februar blev 4.616 kr. ud fra en omsætning på 76.943 kr., oplyser Osuma. Følg købmandens økonomi.
3. mar. 2014 * Politiken. Også Politiken har nu været på besøg i Købmanden i Alken og det førte til en større og mere generel artikel om landsbyers overlevelsesmuligheder. Se den i scrapbogen - i stativet ved computeren. Og her: Landsby reddet af hvidkål og toiletpapir.

22. feb. 2014 * Brænde-dag. Vi fejrer forårets første dag med fælles brændedag for både Købmanden i Alken og Mejeriet lørdag 1. marts kl. 10 ved købmanden, skriver Bruno Nielsen og Eva Nikolajsen, der serverer suppe kl. 13. Der er masser af forskelligt på programmet, så alle kan deltage. PS: Hvem kan bage boller?

22. feb. 2014 * Ingvar i Landsbysamvirket. Ved Landsbysamvirkets generalforsamling i Voerladegård torsdag handlede et af to indslag om Købmanden i Alken. Ingvar Kristiansen fortalte og mødte både lydhørhed og ros til projektet fra 20 fremmødte fra andre landsbyer i kommunen.

15. feb. 2014 * Økologernes blad i Alken. Bladet Økologi & Erhverv har også besøgt Købmanden i Alken, skriver Peter Gregersen. Se bl.a. fedt forsidefoto og to siders historier på side 16-17 her.
5. feb. 2014 * OPDATERET: Kick-back for januar blev 7.687 kr. ud fra en omsætning på 102.54 kr., oplyser Osuma. Følg købmandens økonomi. (Kick-back-beløbet rettet: Før var det uden moms)
 
2. feb. 2014 * Meget godt gået. En stor flok butiks-aktive holdt møde søndag og fik bl.a. gennemgået regnskabet, der med revisor Michael Viskums ord var 'meget godt gået'. Ellers blev der bl.a. drøftet brænde, åbningstider og grøntsagskvalitet. Se Pernille Benzons referat.
2. feb. 2014 * Masseovnsgruppe. En ny masseovnsgruppe vil stå for ekstra optænding i butikken på særligt kolde dage, oplyser Pernille Benzon. Købmænd skal fortsat tænde op, når de kommer. Bruno Nielsen og Mogens Andersen er ansvarlige for gruppen.
29. jan. 2014 * Ugens Osuma-handel. I uge 4 gjorde 49 kunder 66 enkelt-online-køb for 21.168 kr. Ugentligt indkøb pr. kunde på 432 kr. - og 147 er nu med i Alken-ordningen. Følg købmandens økonomi.
29. jan. 2014 * For alle med interesse. Alle der har interesse i købmandsbutikken - købmænd, makkere, rengøring, leverandører, brændefolk m.m. er velkomne til at komme og deltage i snakken om åbningstider, sortiment, regnskab m.m., skriver Pernille Benzon. Købmandsmødet foregår i købmandsbutikken søndag 2. februar kl. 10-12. Se dagsorden.


26. jan. 2014 * Appelsinræve i købmandsvinduet. Fredag blev en vindueskarm i Købmanden i Alken udsmykket med nyudklippede appelsinræve. Idé og udførsel: Søs Nielsen. (Foto: Sanne Dudoret)
20. jan. 2014 * Hej strikkepiger. Ja, så er det vist på tide, vi kommer i gang med strikkeriet her i det nye år. Følgende dage mødes vi hos Købmanden i Alken til knitrende strikkepinde, snak og hyggeligt samvær fra kl. 16-18.45: Tirsdag 21. januar, mandag 3. februar (der kan jeg ikke deltage, men der kan strikkes alligevel), tirsdag 25. februar, onsdag 5. marts. Har nogen lyst til at bage en kage, vil det være super. Vi køber drikkevarer i butikken.
Hilsen Mette Yde.

20. jan. 2014 * Niveauet holder. I uge 3 gjorde 53 kunder 81 enkelt-online-køb for 25.515 kr. Ugentligt indkøb pr. kunde på 481 kr. - og 144 er med i Alken-ordningen. Følg købmandens økonomi.
13. jan. 2014 * Op på niveau igen. I uge 2 gjorde 48 kunder 79 enkelt-online-køb for 23.485 kr. Ugentligt indkøb pr. kunde på 489 kr. - og 144 er med i Alken-ordningen. Følg købmandens økonomi.

12. jan. 2014 * Kom brændefolk - nye som gamle (man behøves ikke at have været med før) lørdag-søndag 18.-19. januar - begge dage kl 10. Vi mødes ved Købmanden og har brug for at være mange, for der er mange forskellige opgaver: Super tørt brænde - doneret af Ulla Helm-Petersen - der skal hentes i Egå. Dvs. biler med trailere eller kassevogne ønskes. Brænde hos Britta Boisen og Jens Langkjær skal ud af haven. Brænde hos Helle Stage og Steven Russell skal skæres op og ryddes op og måske fældes efter storm. Bøgetræet fra Sølund og træet fra Højvangen kan kløves. Vi har kort sagt brug for save, økser, kiler, kløvemaskiner, trailere, biler, hænder, etc. Kage og frokost til folket modtages med stor tak.
Meld gerne til Jytte Elleby, tlf. 30297495.

11. jan. 2014 * Dobbelt så økologisk. Direktør Jesper Elkjær har studeret tal i Osumas system og fundet frem til, at 38 pct. af alle varer solgt via Købmanden i Alken indeholder økologi. Gennemsnittet på Osuma.dk for alle varer er 14 pct.
11. jan. 2014 * Fisk, chili-lakrids, brød og Vrads-besøg. Friske fisk-sælgeren kommer i det nye år torsdage i ulige uger kl. 17.25-17.55. Som noget nyt sælger han basispakker, med god besparelse. Se opslag om varerne i butikken. Hertha leverer fra nu af selv Hertha-brød og -mælk. Det betyder, at vi får levering torsdag. Ny specialitet på hylderne. Nemlig lemon-chili lakrids fra Det lille Gartneri i Øm, som er lavet af den gode chili fra Øm i samarbejde med Johan Bülow. Lørdag 1. februar får vi ekstra liv i købmandsbutikken, da vi får besøg af købmændene fra Vrads Købmandsbutik, som jo også er frivilligt drevet. De kommer for at udveksle købmandserfaringer. Vi var i sin tid i Vrads for at blive inspireret, skriver Estrid Bek.
9. jan. 2014 * Chili Tobias prøvesmager. Tobias Herrik fra Anes Høj har prøvesmagt chilier fra Købmanden i Alken. Se på Freja Lykke Herriks video, hvordan det gik. En tydeligvis hot omgang - chilierne, der kommer fra Det Lille Gartneri i Emborg, fås i forskellige styrker.
8. jan. 2014 * December-omsætningen i Købmanden i Alken blev på 93.133 kr. - og det giver et kick-back til butikken på 6.985 kr., oplyser Osuma-direktør Jesper Elkjær, der bemærker, der er lidt færre leveringsdage i december end i november, hvor omsætningen lå på 107.882 kr.
7. jan. 2014 * Fiskebil fredag. Fiskemanden kommer til Købmanden i Alken fredag 10. januar kl. 16.45-17.45.
7. jan. 2014 * Mere købmands-omtale. Århus Stiftstidende har været på besøg i Købmanden i Alken og bl.a. snakket med junta-folk. Læs historien her - scrol helt ned til side 14-15. Fra Stjær har der også været besøg - med en tanke om samme landsby-betingelser. Læs Stjær Avis - side 11: Hvor der er vilje er der vej.

6. jan. 2014 * Kort nytårsuge. I uge 1 gjorde 24 kunder 29 enkelt-online-køb for 6.266 kr. Ugentligt indkøb pr. kunde på 261 kr. - og 140 er med i Alken-ordningen. Følg købmandens økonomi.