| Gåseprojektet | | 3. sep. 2016 * Godmorgen gæs. At være med i gåseprojektet betyder bl.a. en morgen-åbne-tjans, som Hanne Brauner her tager sig af. Sæsonens gåseflok er intakt på nær en enkelt. (Knud Abildtrup)
| | 20. juni 2016 * Gåseprojektets anden sæson i gang. Gåseprojektet på Anita Jensens mark har igen fået fjerede beboere, og til bladet DGAK har Eva Nikolajsen i sædvanlig underholdende stil skrevet en god historie om gåsevilla, passeteams, et sygt øje, kragerne og ikke mindst 'bevogtet græsning' - og så slagtningen og det nye hold gæslinger.
|
| 5. juni 2016 * Gæk. Siden november 2015 har alken.dk intet hørt fra Gåseprojektet, men nu er der igen liv på gåsemarken. Vi hører nok nærmere om nye erfaringer og planer. (Foto: Sanne Dudoret)
| | 15. nov. 2015 * Stille og tomt på gåse-engen.
Kære Alkenboere, vi fra Gåse-projektet vil gerne sige undskyld for, at der er blevet så stille i byen igen og så tomt på engen. Vi har slagtet alle de smukke gæs i løbet af denne weekend. De ligger nu i fryserne rundt omkring i byen og venter på juleaften. Vi er dog alle helt vilde med at skulle igang næste år igen! De mange gode - og tildels dyrekøbte - erfaringer vi har fået i år, skal omsættes til endnu mere godt gåseliv og gode oplevelser for os mennesker, der får lov at se på og være med. Derfor åbner vi også for en venteliste, hvor interesserede kan melde sig. Man kontakter Eva Nikolajsen på 26962880 og bli'r indviet i forventninger, økonomi og andre vigtige detaljer. Mange Gåseprojekt-hilsner fra Eva og alle de andre seje gåse-pionerer. (Foto: Benjamin Hoff Skovgard)
| 20. juli 2015 * Om gæs, godt selskab og Gadaffis vindu. Århus Stiftstidende har mødt syv fra gåseprojektet til en snak og kan bl.a. fortælle om, hvordan gæslingerne viste sig at have en fjende i kragerne. Se Stiften.
| | 15. juni. 2015 * 22 gæslinger. Så kom dagen, hvor der ankom 22 små gæslinger til gåseprojektet på engen, skriver Rasmus Arentsen. Der går nogle dage, før byens folk får glæde af dem, da de skal være i deres hus den første tid, men de kommer snart ud, så de kan nyde græsset og den spirende sommer. (Foto: Rasmus Arentsen)
| 6. maj 2015 * Nysgerrige er hjerteligt velkomne, når Gåseprojektet torsdag 28. maj kl. 16.30 igen holder eng-hygge, skriver Eva Nikolajsen. Man kommer med egen forplejning eller hvad man nu føler for, tænder måske bålet og håber at vejret er godt nok til hygge.
|
| 1. maj 2015 * Valborgaften i gåseprojektet. Der var bål, øl og vin på gåsemarken til en fejring af hvor langt, vi er kommet med huset og hegnet til vores gæs på Valborgaften, skriver Rasmus Arentsen. (Foto: Rasmus Arentsen)
| 18. apr. 2015 * Hegn, lysesiv og pallebro.
Gåsepionererne nærmer sig en deadline - 30. april - og skuret er godt i gang med rævesikring, vinduer og nye vægge. Alle gamle pæle skal væk til fordel for flere hundrede meter hegn med robiniepæle fra en nedlagt skovbørnehave ved Thorsager - hurra - skriver Eva Nikolajsen. Der er også lavet en pallebro over bækken og snart skal der fjernes lysesiv - med le.
| | 7. apr. 2015 * Hus til gæslingerne. Gåsefolket har på trailer trillet Helle Petersen og Misha Belinsons gamle hønsehus ned til Gåseprojektet, hvor det skal bruges til at opfostre gæslinger i. (Foto: Rasmus Arentsen)
| | 30. mar. 2015 * Gåsefolket arbejder, skriver Søren Slebo som overskrift til sine to fotos fra gåseprojektet. Øverst ses Kurt Viborg og Mogens Andersen i gang ved det kommende gåsehus - skuret, som Tom Pedersen i sin tid byggede og brugte. (Foto: Søren Slebo) | | 19. mar. 2015 * Gåseprojektet i Alken går fra tanke til handling. Anita, som ejer den trekantede eng bag trinbrættet, og undertegnede har fået den idé at holde gæs på engen. Vi har mange gode grunde, her er bare et par stykker: Vi vil gerne holde dyr, som kan spises og som vi ved har haft et godt liv. Gæs kan tåle at gå på en til tider fugtig eng og de ELSKER græs! Og så skal der ske noget på engen, som vi alle kan få en god oplevelse med – og måske endda tiltrække turister :o) Det skulle også være rimeligt nemt at holde gæs, har vi hørt. Så længe ræven holder sig væk! Vi snakkede med alle naboerne til engen og fik nogle med i arbejdet og har i alt fundet en flok på 15-20 mennesker fra byen. Så nu kan vi alle deles om arbejdet og senere om kødet. Vi har stor fokus på livskvalitet for gæssene, så hegn og skur skal renoveres grundigt. Vi vil prøve at klunse materialerne til at etablere hegn og bygge skuret om til gåsepensionat. På den måde kan vi arbejde mest bæredygtigt, både for miljøets og vores økonomis skyld! Derfor kan du hjælpe os, hvis du har en rest fårehegn, et par hegnspæle eller nogle brædder liggende. Vi finder nok på flere ting og sager hen ad vejen og får gjort opmærksomme på det her på alken.dk. Og vi vil rigtig gerne lære fra os, hvis andre i byen vil kopiere vores idé. Vi lægger al vores viden ud til fri afbenyttelse. Vi vil selvfølgelig også gerne ha' gode råd, for vi er helt grønne! Vi håber at kunne forsætte i flot gåsegang med at skabe ordnede forhold for gæssene, som kommer i juni. Mange venlige hilsner fra Anita Jensen, Eva Nikolajsen. og resten af Gåseprojektets Frygtløse Pionerer.
PS: Alle i Alken kan hjælpe os rigtig meget ved at spise nogle brændenælder fra engen! F.eks. som brændenældedip: 2 liter brændenælde(top)skud skylles rigtig godt og dampes møre i lidt vand i fem minutter. De blendes med: ½ lille løg eller en stor håndfuld purløg, 1 skive fennikel eller en stor dusk bronzefennikelblade fra staudebedet (jep, kan man spise!), 1 spsk citronsaft, 2 dl cremefraiche, salt og peber. Godt til gulerods- og agurkestave å så'en.
|
|
|
|
|
| |
|
|
| |
| Anita Jensens eng, hvor gåseprojektet skal foregå.
| | Uge 25 * Gæk. De første gæslinger - væsentlige (ufrivillige) deltagere i gåseprojektet. (Foto: Rasmus Arentsen)
|
| Alle i Alken kan hjælpe os rigtig meget ved at spise nogle brændenælder fra engen! F.eks. som brændenældedip: 2 liter brændenælde(top)skud skylles rigtig godt og dampes møre i lidt vand i fem minutter. De blendes med: ½ lille løg eller en stor håndfuld purløg, 1 skive fennikel eller en stor dusk bronzefennikelblade fra staudebedet (jep, kan man spise!), 1 spsk citronsaft, 2 dl cremefraiche, salt og peber. Godt til gulerods- og agurkestave å så'en.
|
|
| |