Forside
Borgerforening
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Alken Have
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Byfest 2006 Videoklip
Nyhedsbreve
Ugens foto
Ugens foto 2013
Ugens foto 2012
Ugens foto 2011
Ugens foto 2010
Ugens foto 2009
Ugens foto 2008
Ugens foto 2007
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelters i Alken
 

 

 
 
Ugens foto 2013

  

Uge 46 * 2013 * Det lykkedes. Det lykkedes Henri Vivike at hive en sandart over 5 kg. ombord i år. Denne krabat er på 5,7 kg. og gik i garn på Store Møgelgrund midt i søen. (Foto: Henri Vivike)
Uge 42: Så' der brød. Ingo Pohle på  vej med brød fra Levefællesskabet Herthas bageri i Herskind. Bestil senest lørdag og hent onsdag i Købmanden i Alken. (Foto: Birgit Pohle)

Uge 42: Whist i cafehjørnet. Frederik Ravn, Jonas Ejsing og Anders Laursen fandt den varmeste plads til en gang whist med esmakker. Og det i en uge med ny brødlevering fra Hertha onsdag,  gratis suppe om fredagen og Le Gateau-rundstykker lørdag. (Foto: Knud Abildtrup)
Uge 45 * 2013 * Sørens første bytte. Søren Christensen skriver: 'Så fik jeg mit første stykke vildt som blev en rå på 18 kilo. Fin oplevelse:-)' Råen blev nedlagt i Vester Mølle Skov. (Foto: Mads Emil Christensen)

Uge 40: Første gang. Ex-købmand Birgit Pohle baner sig vej frem med sin papkasse - og allerførste indkøb hos den nye købmand. (Foto: Thomas Tjørnehøj)
Uge 41: Med far på indkøb. Thomas Tjørnehøj - for ham er det med Ida Kirstine i rygstolen på åbningsdagen - nævner, at indkøbsposen måske forekommer lidet velvalgt, men forsvarer den med, at den er fra Kvickly i Odder, som også arbejder sammen med Osuma. (Foto: Maiken Wang Larsen)

Uge 37: Hvidt på rødt: Nu står det der: KØBMAND. Bogstaverne er designet og opsat af indretningsgruppen, skåret ud af INOX og sprøjtelakeret af Pedersens Autolakering i Ry. (Foto: Finn Mathiasen)
Uge 39: Therese med saksen. Et lokalhistorisk klip af det røde bånd blev rutineret udført af Therese Langston, Svejstrup. (Foto: Inge Nørgård, der var på indersiden af døren)

Uge 37 * Det udendørs tager form. De gamle brædder fra det tidligere affaldsskur bliver nu til rækværk ved den nye handicap-rampe - Bruno Nielsen passer dem til. (Foto: Knud Abildtrup)
Uge 37: Kasseapparat og netadgang. Gary Craig i færd med at installere netadgang til købmands-computeren - her ved siden af kasseapparatet, der sidst blev brugt i en kolonialforretning i Skåne. (Foto: Knud Abildtrup)

Uge 35 * Med Vibeke Overgaard og Lars Sandberg i forgrunden var der gang i byfest-bankoet.  Da redaktøren ikke selv var med, efterlyses hermed små-historier og fotos fra dagens løb - sig endelig til. (Foto: Søren Slebo)
Uge 36 * Prinsessen valgte Trudis ballonblomst. Ved en handicapmesse i  Fredericia kom Prinsesse Marie forbi hospitalsklovnenes stand. Selv om hun havde fået en stor buket blomster, valgte hun at gå videre med den ballonblomst, Trudi gav hende.  (Foto: Karina)

Uge 30 * Lyse lokaler  i Købmanden i Alken -  Jørgen-Ulrich Ramskov gør klar til gulvpoleringen. Holger Vig er p.t. tovholder på byggeriet, og der er mange småopgaver, der kan ordnes, når man har et par timer til overs. (Foto: Peter Gregersen)
Uge 34 * Med sække, 'hapsere' og river som væsentlige redskaber forvandlede oprydderne fra Liv i Landsbyen tålmodigt rodede og beskidte campingpladser til grønne marker. Ifølge Jacob Gewitz blev der lagt 300 mandetimer. (Foto: Lene Bay)

Uge 29 * Så' der rør. Else  Kristensen er nu færdig med at male i toiletrummet, så nu er Peder 'Badekar' Nielsen kommet til - i Købmanden i Alken -  Holger Vig er p.t. tovholder på byggeriet, og der er mange småopgaver, der kan ordnes, når man har et par timer til overs. Se kontakt nedenfor i denne spalte. (Foto: Tove Nyholm)  
Uge 29 * Butikken og cafeen tager form. Loftspladerne er oppe, der er pudset vægge, lagt flisegulv, sat lister og inddækning op. Bord med vask op i møderummet.  Alt i alt tager det hele form. Her er Poul Ravn og Peter Gregersen fra byggegruppen i gang i Købmanden i Alken -  Holger Vig er p.t. tovholder på byggeriet, og der er mange småopgaver, der kan ordnes, når man har et par timer til overs. Se kontakt nedenfor i denne spalte. (Foto: Anne  Mette Granner)

Uge 28 * Tredje gang maling. Else  Kristensen i gang med tredje gang maling på  det nye toilet i Købmanden i Alken, hvor der også her i ferieugerne er gang i en masse. Kik forbi og se bl.a. nyt gulv i møderummet, nye trappetrin ned i butikken, ny grøn dør ind mod mejeriets køkken.
Uge 27 * Så høj var ulven. Moritz Petersen viser med sin højre hånd, hvor høj  den ulv, han så snuppe et rålam på Vædebrovej, var. (Foto: Sanne Dudoret)   

Uge 23 * Hanne Lisbeth Nielsen og Hans Hornbek havde fundet sig et hjørne, hvor de kunne overskue hele borgermødet torsdag. (Foto: Sanne Dudoret
Uge 25 * En velfortjent ølpause i det hjørne i den kommende købmandsbutik, hvor der netop kommer til at være siddepladser inden for glaspartiet. (Foto: Lena Gregersen)

Uge 17 * Arbejdsdagen søndag blev produktiv. Mens der var konfirmation på Mejeriet, var der masser af aktivitet ude og inde i de nye købmandslokaler. Her er Jan Malling og Hanne Lisbeth Nielsen ved at pudse væggene i lagerrummet op. (Foto: Peter Gregersen)
Uge 23 * Søren Christensen og Anne Line Dalsgaard tirsdag morgen efter 25 år sammen - og morgenkaffe med naboer og andre venner, der spillede og sang ved æresporten allerede kl. 6.30 såmænd. (Foto: Sanne Dudoret)  

Uge 3 * Ølpause efter arbejdsdag i Mejeriets garage, hvor snakken gik om de kommende projekter med gulv, loft, masseovn og vinduer - og hvor godt det er med de mange folk, der sidste år skrev sig på at være med på de arbejdsdage, vi kan se frem til. Også når det gælder indretning og til den tid at få  indkøbt varer og skabt en hyggelig butik. (Foto: Peter Gregersen)                                    
Uge 16 * Ny overligger og nye stolper gjorde det muligt at vælte  dele af de eksisterende ydermure i det gamle Andelsmejeris garage. Garagen blev bygget, da en tankbil afløste traktoren, der afløste hestevognen, der hentede mælk rundt om på gårdene. Nu er et moderne andelsprojekt i gang: Lokal købmand og mødested med en socialøkonomisk vision. Her Søren Christensen som murbrækker. (Foto: Lene Bay)

Uge 1 * Brændende symbolik. Nytårsgæster på Mejeriet med Misha Belinson i midten arrangerer skiftet fra 2012 til 2013 udsat for fyrfadslys. (Foto: Bodil Hvelplund)
Uge 2 * Hvad gør man ikke for at skåne Mejeriets gulv for murstøv og snavs? Benjamin Hoff Skovgaard greb, hvad der lå lige for under weekendens første arbejdsdag. Og så er der i øvrigt kommet en kasse med blå sko-overtræk op at stå i garderoben. Og dermed får det tyske ord Handschuhe ny betydning. (Foto: Sanne Dudoret)